Uge 31: Bikepacking i Nationalparkriget – i telt

Uge 31: Bikepacking i Nationalparkriget – i telt


When?

Start time: Saturday 15:00 (28 July)
End time: Friday 11:00 (03 August)

About

Tag mountainbiken med på fjeldet, mens vi besøger tre nationalparker både over og under trægrænsen på sæterveje og grusstier.

Med cyklen kommer vi længere og lettere frem, så vi kan opleve mere og slide mindre. Vi er dog på tur i de norske fjelde, så der vil både være op- og nedkørsler. Det bliver en spændende tur hvor vi hver aften vil sove godt efter at have brugt kroppen i løbet af dagen. Vi kommer gennem skov og over fjeld med overnatning i telt undervejs.

Bikepacking er en form for turcykling, men adskiller sig alligevel på flere måder. Når vi bikepacker opsøger vi mere natur via vandreruter og grusstier, vi holder os gerne fra asfalt og nyder det når der ikke er biler og maskiner hvor vi kører. Oppakningen sidder fast på cyklen, men til forskel fra turcyklens bagagebærer forsøger vi at pakke udstyret tæt til cyklens ramme, så vi fylder mindre i bredden og har en bedre vægtfordeling. Det vil hjælpe os, når vi nogle gange skal køre steder der er lidt teknisk svært, eller når vi er nød til at hoppe af cyklen og skubbe og trække den, pga. teknisk terræn eller stejle stigninger.

I løbet at turen skal vi forbi den Nationale Turistvej i Rondane, og besøger både Rondane Nationalpark, Dovre Nationalpark og er forbi Dovrefjell Nationlapark. Derudover skal vi køre på nogle rigtig smukke sæterveje, blandt andet Norges længste i Einunndalen.

Turen er for dig som er frisk på eventyr, måske ønsker at prøve en ny rejseform og besøge et af Norges mest kendte fjeldregioner, med både store fyrreskove, krystalklare søer og elve samt åbent fjeld så langt øjet rækker.

Læs programmet her: https://nordiskfriluftskompani.dk/rejse/bikepacking-nationalparkriget-telt/