Yoga workshop med Henriette Lien!

Yoga workshop med Henriette Lien!


When?

Start time: Saturday 20:00 (29 September)
End time: Sunday 23:00 (30 September)
Workshop

About

Hurra! Henriette Lien kommer til Trimeriet 29 og 30 september, vær rask å bestille så er du sikret plass.
Temaene blir;

* Skuldre,
* Bindevevs avspenning, (ta med to tennisballer hver)
* Core flow og
* Hjerte åpnere.

Henriette Lien har lang erfaring som profesjonell danser, skuespiller og programleder i radio og tv.
Hun startet å praktisere Ashtanga yoga i 2000 og er nå sertifisert yogainstruktør og underviser i Vinyasa flow, Yin, Restortive yoga og bindevevsavspenning. Henriette er opptatt av hvilken effekt det å praktisere yoga kan ha på livet ditt. Hvordan det lærer deg å bli bedre kjent med deg selv i tillegg til å håndtere stress bedre og å gi deg en mer balansert opplevelse av livets påkjenninger og utfordringer.
”Yoga gir meg balanse i livet. Det gir meg rot i en hektisk hverdag. Matten er et sted jeg alltid kan vende tilbake til hvis jeg kjenner at det glipper litt. En regelmessig praksis er for meg nødvendig for å føle meg hel”
Hun har og gitt ut boken ”En Yogareise” som gikk rett inn på alle de store topp 10-listene.

SKULDER;
Skulderen er det mest bevegelige leddet vi har, og dermed det mest vinglete. Når vi praktiserer yoga legger vi ofte vekten over i hendene, enten vi støtter oss i enkle overganger, står i up- og downdog, planke, vinyasa eller i mer avanserte armbalanser. Plasseringen, styrken og bevegeligheten av skulderen er derfor viktig for å ivareta den gode følelsen etter en praksis og ikke minst føle seg stabil og å ha kontroll.
Denne workshopen er for deg som liker å praktisere yoga men kjenner at du kanskje ikke helt vet hvordan du går fra hel til halv planke, at det kanskje murrer litt i håndleddene etter du har praktisert eller at du ikke har helt oversikt over hva du faktisk gjør i up- eller downward dog- at du aldri har fått det ordentlig forklart.
I tillegg til deilige flyter vil vi gjøre øvelser som hjelper for nettopp plasseringen, bevegeligheten og ikke minst styrken.
Denne workshopen passer deg enten du er relativt ny på matten eller mer erfaren.
Bindevevs avspenning:
Fascial eller myofascia er tett, tøft vev som omgir og dekker alle muskler og ben. Under et mikroskop ligner det et edderkoppspinn eller fiskenett,- veldig organisert, fleksibelt og mykt i sunn tilstand. Det binder hver muskel, ben, blodåre, nerve i tillegg til alle de indre organene. Fordi fascia omgir og fester alle disse strukturene skaper det en grunnleggende støtte i kroppen. Den har evnen til å strekke og bevege seg uten begrensinger, men hvis vi opplever traumer, skader, slag, overdreven bruk av muskler mister det smidighet. Det kan bli trangt, begrenset og en kilde for spenning gjennom hele kroppen.
Bindevevsmassasje kan være veldig hjelpsomt til å forbedre biomekanismen, omstrukturere bindevevet og minske en eventuelle smerter og spenninger.
I denne workshopen vil du lære om og utøve bindevevsmassasje som er et supert supplement til yogapraksisen din eller annen trening. Til denne workshopen trenger du to tennisballer ( som ikke har vært i tørketrommelen)

COREFLOW:
Core og styrke i mageregionen er så mye mer enn sit-ups og vaskebrett. Sterk kjerne muskulatur gir støtte og balanse til hele kroppen og er høyst nødvendig i en yogapraksis. Ikke bare å ha en sterk kjernemusklatur men å være den bevisst i praksisen. Magen er i tillegg vårt følelsessenter som er et sensitivt område. Derfor er det viktig at vi husker å lytte til magefølelsen - den lyver aldri.
I denne workshopen skal vi ha dynamiske flytsekvenser ispedd ren styrke og ha et ekstra fokus på kjernestyrken i flyten. Vi skal lytte til hvor vår egen grense går, og vi skal leke. Yoga må aldri bli så alvorlig at vi glemmer å leke. Det blir rom for å stille spørsmål, og kanskje ender vi i en balanse du ikke hadde regnet med før klassen begynte.

HJERTEÅPNER:
Når vi hører ordet bakoverbøyninger tenker de som allerede er åpne i hofteleddsbøyerne, skuldre, bryst og øverste rygg ”åh, så deilig” og vi som ikke er det fra naturen side, som kjenner en viss utilstrekkelighet ”nei, det er ikke min greie” .
Hjerteåpner derimot gir kanskje litt andre assosiasjoner. Det er noe varmt, mykt., noe lyttende. Hjerte forteller oss mye, hva som er rett og galt, hvis vi lytter . Og i yogasammenheng kan hjertet si noe om hvor langt vi skal gå i en posisjon, om vi skal holde litt igjen, om viljen har tatt over. Men hjertet kan og være overbeskyttende, så det å åpne opp, gå litt ut av komfortsonen, tørre være sårbar, det kan både være skummelt og forløsende.
En annen viktig del i denne sammenheng er styrke så vi ikke bare henger i posisjonene. I denne workshopen skal vi ha en deilig flyt, vi skal kjenne på balansen mellom å fysisk åpne litt opp, men og lytte til hva hjertet sier om dine grenser.
Det er bindende påmelding med betaling og ingen refusjon ved ikke oppmøte uansett grunn.
Pris pr person er 1900.-

Påmelding til Ruth på ruth@viverenorway.no eller tlf 90184100Events around Trimeriet Haugesund / Vormedal

Das Grosse oktoberfest 2018
1250 m »

Das Grosse oktoberfest 2018

Saturday 20:00 (20 October)
Scandic Maritim, Haugesund

Den Store Kinodagen 2018 - Tysvær Kino
9.4 km »

Den Store Kinodagen 2018 - Tysvær Kino

Saturday 08:00 (03 November)
Tysvær Kino, Tysvær

Rune Andersen Lykkeliten Tysværtunet Kulturhus
9.4 km »

Rune Andersen Lykkeliten Tysværtunet Kulturhus

Thursday 19:00 (06 December)
Tysværtunet Kulturhus, Tysvær

MGPjr juleturné 2018 - Haugesund
9.4 km »

MGPjr juleturné 2018 - Haugesund

Saturday 14:00 (08 December)
Tysværtunet Kulturhus, Tysvær

Rune Bjerga On ice Tysværtunet Kulturhus
9.4 km »

Rune Bjerga On ice Tysværtunet Kulturhus

Friday 19:00 (09 November)
Tysværtunet Kulturhus, Tysvær

Irsk aften på Røvær Sjøhus!
11 km »

Irsk aften på Røvær Sjøhus!

Friday 20:00 (03 August)
Røvær Sjøhus, Røvær

Fire begravelser og ett bryllup
42 km »

Fire begravelser og ett bryllup

Wednesday 19:00 (14 November)
Bømlo kulturhus, Bremnes

Riksteatret: 'Tung tids tale' av Olaug Nilssen
42 km »

Riksteatret: "Tung tids tale" av Olaug Nilssen

Monday 19:00 (10 September)
Stord Kulturhus, Stord Island